
Påskcupcake
Ingredienser
Tillagning:
Vispa samman smör, socker och apelsinskal i en skål. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt mjölk, apelsinsaft och hackad mandel.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem ca 2/3. Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Känn med sticka att muffinsen är klara, det varierar med ugn och storlek på muffinsen. Låt dem svalna på galler.
Frosting: Vispa samman florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost och vispa på hög hastighet tills krämen är lätt och luftig. Om frostingen är för tunn kan mer florsocker tillsättas.
Dela frostingen i två delar och färga en del med gul och en med grön hushållsfärg. Täck muffinsen med gul frosting och spritsa på den gröna som ett fågelbo. Använd spritspåse med kantad tyll, sk stjärntyll. Dekorera med ägg i boet.
Liknande recept
Liknande recept

Påskkaka

Hasselnötssemlor

Citron- och lakritsmonster

Pepparkakshus

Pumpkin donuts

Påskcupcakes med chokladmousse
