
Pepparkaksbiskvier
cirka 25 styck
Mellan
80 minuter
Recept på små underbara biskvier med smak av pepparkaka.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Kaksmet
150 g
Dansukker Råsocker Flor
1 msk
Dansukker Cane Syrup
cirka 3 - 5 droppar
1 st
äggvita
1 krm
kanel
Fyllning
150 g
mörk chokad
0,5 dl
Dansukker Mörkt Muscovadosocker
1 tsk
Pepparkakskryddor
50 g
smör
Garnering
cirka 100 g
mörk chokad
1 msk
matolja
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Gör så här
Mal mandeln. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta samman till en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.
2
Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15 minuter. Ta kakorna från plåten och låt svalna på galler.
3
Bryt chokladen i bitar och lägg i en slål. Smält över vattenbad. Tillsätt socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.
4
Bryt chokladen till garneringen i bitar och lägg i en slål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa i fyllningen på kakorna i chokladen.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Biscotti![]()

80 MinMellan
Biscotti
80 MinMellan
Biscotti
Norska klenäter![]()

60 MinMellan
Norska klenäter
60 MinMellan
Norska klenäter
Saffransskorpor![]()

80 MinMellan
Saffransskorpor
80 MinMellan
Saffransskorpor
Jammy Dodgers![]()

40 MinMellan
Jammy Dodgers
40 MinMellan
Jammy Dodgers
Pepparkakor![]()

60 MinMellan
Pepparkakor
60 MinMellan
Pepparkakor
Polkamaränger![]()

80 MinMellan
Polkamaränger
80 MinMellan
Polkamaränger
Brysselkex![]()

60 MinMellan
Brysselkex
60 MinMellan
Brysselkex