
Persiko clafoutis
1 springform
Mellan
60 minuter
Fransk sockerkaka med vispad äggvita och brynt smör.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Persiko clafoutis
6 st
äggvitor Äggvita från 6 st ägg
2,5 dl
florsocker
1 dl
vetemjöl
1 dl
mandelmjöl
1 påse
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
100 g
smör
cirka 2 tsk
1 burk
persikor Persikohalvor i lag
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke.
3
Blanda ned vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Blanda runt till en jämn smet.
4
Häll ned hackade apelsinskal, och häll i bittermandelarom.
5
Smält smöret i gryta, och tillsätt försiktigt i smeten.
6
Smöra springfomen, och bröa med strösocker i botten och upp på kanterna. Häll i kaksmeten i springformen.
7
Hacka persikohalvorna lite lätt, och tryck ned i smeten. Grädda i ugnen i ca 20-25 min.
8
Avsluta med att strö lite strösocker över kakan innan servering.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Lakrits och hallonrulltårta![]()

60 MinMellan
Lakrits och hallonrulltårta
60 MinMellan
Lakrits och hallonrulltårta
Halloweenkaka![]()

80 MinMellan
Halloweenkaka
80 MinMellan
Halloweenkaka
Fruktkaka till påsk![]()

80 MinMellan
Fruktkaka till påsk
80 MinMellan
Fruktkaka till påsk
Kladdkaka med hallon![]()

60 MinMellan
Kladdkaka med hallon
60 MinMellan
Kladdkaka med hallon
Panettone![]()

120 MinMellan
Panettone
120 MinMellan
Panettone
Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel![]()

80 MinMellan
Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel
80 MinMellan
Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr![]()

75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr
75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr