
Prickig rulltårta
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca. 35x40cm). Det är viktigt att pappret går upp över kanterna. Vispa ägg och vatten poröst. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa i två minuter till.
Blanda vetemjöl, bakpulver och potatismjöl, sila ner hälften i äggsmeten och vispa på låg hastighet. Tillsätt sedan resten av mjölblandningen.
Ta två matskedar av smeten och lägg i varsin skål. Blanda smeten med olika färger av gelfärgerna. Lägg smeten i en frys/spritspåse. Klipp av ett litet hörn på påsen och gör små prickar med smeten på bakplåtspappret. Grädda prickarna i två minuter så att de sätter sig.
Fördela resten av smeten över prickarna. Grädda rulltårtan i ugnen på 200 grader i 8-12 min.
Vänd upp kakan direkt på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan svalna och gör under tiden tårtfyllningen enligt hänvisning på förpackningen. Fördela fyllningen jämt över kakan och rulla sedan ihop den.
Skär upp i lagom tjocka skivor och servera!
Liknande recept
Liknande recept

Eclairer

Rulltårta med jordgubbar

Tulpantårta

Glutenfri Saffran & Vallmotårta

Polkagristårta

Prinsessbakelser
