
Prinsesstårta
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Vispa vaniljkrämen med mjölk, ca tre minuter med elvisp, och låt vila i kylen ca 20 minuter. Vispa grädden och tillsätt vaniljsocker.
Skär tårtbotten i tre delar. Bred hallonsylt på den första botten och lägg på nästa botten. Bred det mesta av vaniljkrämen på den botten och täck med översta locket. Lägg resterande vaniljkräm som en "bulle" i mitten. Täck med grädde. Bred även lite grädde runt kanterna så fastnar marsipanlocket lättare.
Lägg på marsipanlocket, pudra över florsocker och dekorera med rosor och blad.
Liknande recept
Liknande recept

Chokladmoussetårta Tricolore

Fryst choklad- och blåbärsmoussetårta med Mirror glaze

Flerfärgad Regnbågstårta

Kalas-tårta med chokladbollar

Prinsessbakelser

Profiteroler med mockafyllning
