
Saffransscones
4 styck
Enkelt
40 minuter
I detta recept har vi kombinerat två klassiker, underbara scones med den juliga smaken utav saffran. Till julfrukosten kanske?
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
5 dl
vetemjöl
2,5 dl
grahamsmjöl
1 tsk
salt
0,5 dl
socker
1 msk
Dr. Oetker Bakpulver
50 g
smör
250 g
kesella (Kesella, 1% eller 10%)
3,5 dl
mjölk
0,5 g
saffran och extra mjöl till utbakning
Tillagning:
Tillagning:
40 minuter
1
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smula ner smöret med fingrarna. Tillsätt kesella. Blanda mjölk och saffran i en annan bunke. Blanda ned saffransmjölken och rör om så allt blandas.
2
Forma fyra rundbullar av degen och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem något och skär ett kryss i bullarna. Nagga lätt med gaffel.
3
Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Filmjölkslimpa![]()

100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa
100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa
Saftiga Tekakor![]()

120 MinEnkelt
Saftiga Tekakor
120 MinEnkelt
Saftiga Tekakor
Friskuslimpa![]()

80 MinEnkelt
Friskuslimpa
80 MinEnkelt
Friskuslimpa
Turbobröd![]()

80 MinEnkelt
Turbobröd
80 MinEnkelt
Turbobröd
Medelhavsbröd![]()

60 MinEnkelt
Medelhavsbröd
60 MinEnkelt
Medelhavsbröd
Vegansk påskcheesecake med choklad![]()

270 MinEnkelt
Vegansk påskcheesecake med choklad
270 MinEnkelt
Vegansk påskcheesecake med choklad
Julscones![]()

40 MinEnkelt
Julscones
40 MinEnkelt
Julscones