
Sarah Bernard med chokladmousse
20 - 24 styck
Mellan
60 minuter
Recept på en klassisk biskvi, som här är förenklad. Här gör du bara det roliga, den krämiga fyllningen som toppas med len choklad.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
2,5 dl
mjölk
cirka 2 msk
konjak eller cointreau, eventuellt
20 - 24 st
makroner
300 g
choklad mörk
2 - 4 msk
Blå glimmer eller annat strössel som garnering, eventuellt
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Blanda tårtmousse med mjölk och vispa 3 minuter. Lägg moussen i en spritspåse. Droppa ev. några droppar konjak eller cointreau på makronerna. Spritsa ut tårtmoussen på dem. Ställ in bakelserna i frys en timme tills ytan är stel.
2
Smält chokladen över vattenbad, den ska vara flytande och ljummen. Doppa makronerna i chokladen, ta hjälp med sked så all mousse blir täckt med choklad. Håll bakelserna upp och ned, så överflödig choklad rinner tillbaks i skålen. Strö ev. över dekorationsströssel på bakelserna innan chokladen stelnat.
3
Förvaras i kylskåp till servering.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Jordgubbstårta![]()

100 MinMellan
Jordgubbstårta
100 MinMellan
Jordgubbstårta
Fjärilstårta![]()

100 MinMellan
Fjärilstårta
100 MinMellan
Fjärilstårta
Regnbågstårta![]()

120 MinMellan
Regnbågstårta
120 MinMellan
Regnbågstårta
Morotstårta med kristyrmorötter![]()

90 MinMellan
Morotstårta med kristyrmorötter
90 MinMellan
Morotstårta med kristyrmorötter
Sagoslottstårta![]()

180 MinMellan
Sagoslottstårta
180 MinMellan
Sagoslottstårta
Schwarzwaldtårta![]()

40 MinMellan
Schwarzwaldtårta
40 MinMellan
Schwarzwaldtårta
Mandelmusslor![]()

100 MinMellan
Mandelmusslor
100 MinMellan
Mandelmusslor