
Scones med marinerade Jordgubbar och Vaniljcréme
12 styck
Mellan
40 minuter
12 st
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Scones
5 dl
vetemjöl
2 msk
socker
1 msk
2 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
75 g
smör
1 st
ägg
1 dl
mjölk
Tillagning:
Tillagning:
40 minuter
1
Gör så här
Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Smula ner smöret, tillsätt ägg och mjölk och rör till en deg. Platta ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut 12 runda scones med hjälp av ett glas eller runt mått.
2
Lägg sconesen på pappersklädd plåt. Grädda i 220°C i ca 10 min. Låt svalna något.
3
Rör samman mascarpone, citronarom och socker till krämen.
4
Skiva jordgubbarna och blanda med socker och citronarom.
5
Servera sconesen nybakade med en klick mascarponekräm och en rejäl sked marinerade jordgubbar.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Bananbröd med ingefära![]()

80 MinMellan
Bananbröd med ingefära
80 MinMellan
Bananbröd med ingefära
Valnötsbröd![]()

180 MinMellan
Valnötsbröd
180 MinMellan
Valnötsbröd
Långpannebröd![]()

120 MinMellan
Långpannebröd
120 MinMellan
Långpannebröd
Fruktbröd![]()

120 MinMellan
Fruktbröd
120 MinMellan
Fruktbröd
Surdegsfrallor med snabb surdeg![]()

165 MinMellan
Surdegsfrallor med snabb surdeg
165 MinMellan
Surdegsfrallor med snabb surdeg
Vörttekakor![]()

120 MinMellan
Vörttekakor
120 MinMellan
Vörttekakor