
Smöriga kardemumma-kringlor med fördeg
Ingredienser
Tillagning:
Blanda alla ingredienser till en slät deg, täck över med kökshanduk eller lock och ställ bunken i kylskåpet för minst 12 timmar. Fördegen klarar sig i kylskåpet upp mot 48 timmar.
Blanda alla ingredienser i assistent eller en stor bunke. Börja med 600 g mjöl. Blanda till en slät men elastisk deg. Ställ degen på en sval plats att vila i 30 - 60 minuter om inte flera timmar.
Rör alla ingredienser till fyllningen till en slät pasta. Kavla ut degen till en rektangel ca 80 X 40 cm. Bred på fyllningen och vik sen från båda ändarna av degen mot mitten, omlott. På det sättet får du tre lager på varandra. Kavla ut degen till en rektangel ca 50 X 30 cm och skär i ca 2 cm breda remsor. Snurra remsorna till en bulle och lägg på plåt på bakplåtspapper. Ställ plåten i den avstängda ugnen och låt bullarna vila i 7-8 timmar om inte längre. De kan även vila i frysen under 2 veckor. Ta fram bullarna ca 7-8 timmar innan gräddning. (Eller ställ plåten i köket över natten.) Täck med kökshandduk. Sätt ugnen på 200º. Antingen penslar du bullarna med uppvispad ägg och strör över krokanten innan gräddningen eller gräddar bullarna först mer än halva tiden och sen penslar med uppvispat ägg och strör över krokanten. Grädda bullarna minst 5 minuter till. Klart!
Liknande recept
Liknande recept

Färgglad påsktårta

Vetekrans med kanel och choklad

Kardemummabullar

Äppelbullar med brynt smör och vaniljkräm

Saftiga kanelbullar med äkta kanel

Vanilj och hallonbullar
