
Snow Queen Winter Cake
Ingredienser
Tillagning:
Smörj och bröa en rund springform, ca 22 cm i diameter. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Rör ned äggen, ett i taget och tillsätt 5-6 varv med Vaniljetwister. Rör ned frukten. Blanda vetemjöl, maizena och bakpulver, rör om med en gaffel så allt blir blandat. Vänd ned det i smeten och rör om, smeten ska vara ganska tjock. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda kakan i 175 grader i ca 60 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt kakan kallna.
Jämna till kakan med kniv om det behövs och pensla kakan runt om med honung. Värm honungen i mikro några sekunder om den inte är flytande. Kavla ut marsipan mellan plastfolie, eller använd färdigkavlad marsipan och täck tårtan helt.
Häll socker, vatten och citron i en kastrull och koka sakta upp tills sockret löst sig. Ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna lite. Vispa äggvitorna och vaniljsockret hårt tills konsistensen är tjock. Fortsätt att vispa medan du häller i sockerlagen lite åt gången, vispa konstant tills marängen har svalnat. Ställ marängen i kylskåpet minst en halvtimme. Bred frostingen över marsipanen med hjälp av en palett. Dekorera med rosmarin. Skeda granatäppelkärnor över kakan strax innan servering.
Om kakan inte äts upp direkt kan den förvaras i en vecka i kylskåp i lufttät burk. Se då till att ta bort granatäpplen från kakan först.
Liknande recept
Liknande recept

Vit Prinsessdröm med rabarber

Polkagristårta

Vegansk blåbärsmoussekaka

Hallonbakelser

Semmeltårta på finskt sätt

Sockerhjärta med hallon
