
Sockerhjärta med hallon
Ingredienser
Tillagning:
Smörj och bröa en hjärtformad sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Vänd upp kakan och låt den svalna. Dela kakan i tre bottnar.
Vispa grädden och rör ned vaniljsocker. Vispa samman vaniljkrämen med mjölk, ca tre minuter med elvisp tills krämen blir tjock och fluffig. Blanda hallon och florsocker. Lägg hälften av hallonen och hälften av krämen på första botten. Gör likadant med nästa botten och täck med sista locket. Täck kakan med grädde.
Kavla ut sockermassan tunt, helst mellan plastfolie. Täck tårtan med vit sockermassa och dekorera med sockerfigurer och silverkulor.
Liknande recept
Liknande recept

Monstertårta

Moussetårta med fågelbo

Flerfärgad Regnbågstårta

Sagoslottstårta

Snow Queen Winter Cake

Somrig gräddtårta utan tillsatt socker!
