
Somrig rulltårtsbakelse
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen 250 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt och ljust. Blanda vetemjöl och bakpulver, och sikta ner det i äggsmeten. Vänd runt försiktigt till en jämn smet. Rör ner vatten och citronarom i smeten, och häll smeten i den klädda långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut plåten och stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och ta sedan försiktigt bort bakplåtspappret. Låt kakan svalna medan fyllningen vispas ihop.
Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Vispa vispgrädden tjock, och blanda med tårtmoussen. Bred ut moussen över rulltårtan. Rulla ihop rulltårtan hårt och skär sedan i bitar. Färga sockermassan i valfri färg. Blir sockermassan för fuktig, pudra med florsocker.
Kavla ut sockermassan tunt på florsockrat bord. Skär ut skivor av sockermassan som räcker runt varje rulle. Ta lite sirap på varje skiva sockermassa och fäst sedan sockermassan på rulltårtebiten. Vispa vispgrädden till topping och spritsa ut på varje bakelse. Dekorera med ätbara blommor eller annan valfri blom-dekoration.
Liknande recept
Liknande recept

Jordgubbstårta

Vackra Rosor av sockermassa

Chokladtårta

Somrig gräddtårta utan tillsatt socker!

Sockerhjärta med hallon

Tulpantårta
