
Söta kokosägg
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och vetemjöla 2 st 23 cm springformar (eller grädda i omgångar, var noga med att smöra eller bröa formen på nytt mellan gräddning).
Vispa ägg och strösocker ljust och poröst.
Värm 1 dl vatten till sjudande och blanda det med äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta sedan ner det i äggsmeten och blanda försiktigt tillsammans med riven kokos.
Dela smeten i två lika delar och häll i formar.
Grädda bottnarna ca 20 minuter. Prova med provsticka så att de är genomgräddade.
Ta ut bottnarna och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan de vänds ut på plan yta och får svalna helt.
Stansa ut 8 st äggformade kakor ur kakorna och lägg de på ett galler.
Blanda florsocker, vatten och citronarom i en slål för att få en segt rinnig glasyr. Häll sedan över kakorna så att de täcks helt.
Låt glasyren stelna, och dekorera sedan med Dr. Oetker glitterglasyr (om du i stället vill ha dekoration som stelnar använder du i stället dekorationsglasyr eller kristyr).
Liknande recept
Liknande recept

Veganska Brownies

Kladdkaka

Veganskt bananbröd med choklad

Äppelkaka med toscatäcke

Rabarberkladdkaka

Kärleksmums

Kladdkakedonuts

Citron- och jordgubbskaka
