
Stollen
cirka 12 bitar
Mellan
100 minuter
Recept på en tysk variant av fruktkaka.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Jästdeg
8 dl
vetemjöl
2 påsar
Dr. Oetker Torrjäst (14g)
2,5 dl
mjölk ljummen
2 st
äggulor
100 g
mjukt smör
1 dl
florsocker
1 Förp.
cirka 3 - 4 msk
smält smör Till pensling
Efter behov
florsocker Till dekoration
Tillagning:
Tillagning:
100 minuter
1
Blanda mjöl och torrjäst i en bunke. Rör ned mjölk, ägg och smör under ständig omrörning. Tillsätt florsocker och frukt och knåda till en jämn och slät deg. Låt jäsa under bakduk tills degen fördubblat sig i storlek.
2
Platta ut degen till en fyrkant och vik in sidorna från både vänster och höger till en avlång kaka. Lägg kakan på smord plåt och låt jäsa ca 35 min.
3
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. (Varmluft 150 grader). Pensla smält smör på den varma kakan och strö florsocker över.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Apelsinkaka med mandel![]()

60 MinMellan
Apelsinkaka med mandel
60 MinMellan
Apelsinkaka med mandel
Chokladrulltårta med vaniljsmörkräm![]()

40 MinMellan
Chokladrulltårta med vaniljsmörkräm
40 MinMellan
Chokladrulltårta med vaniljsmörkräm
American Brownie![]()

60 MinMellan
American Brownie
60 MinMellan
American Brownie
Glutenfri Smoothiekaka![]()

30 MinMellan
Glutenfri Smoothiekaka
30 MinMellan
Glutenfri Smoothiekaka
Sommarbrownie med hallonfyllning![]()

40 MinMellan
Sommarbrownie med hallonfyllning
40 MinMellan
Sommarbrownie med hallonfyllning
Toscakaka![]()

60 MinMellan
Toscakaka
60 MinMellan
Toscakaka
Glutenfri Vegan-Chokladkaka![]()

60 MinMellan
Glutenfri Vegan-Chokladkaka
60 MinMellan
Glutenfri Vegan-Chokladkaka