
Summer icecup hearts
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt och krämigt. Viska äggen ett i taget, vispa i minst 1 min för varje ägg. Sikta i vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Fyll 3 muffinsformar till 2/3 med smet.
Grädda de 3 formarna i 20 minuter. Smula de 3 gräddade muffinsen i en matberedare och blanda smulorna med hallonsaft, hushållsfärg och vatten.
Rulla massan till 10 runda kulor. Lägg en kula i handflatan och forma den spetsig med den andra handen så att den får formen av en jordgubbe. Gör ett konformat hål i toppen på varje kula, exempelvis med en tyllspets.
Fördela resten av smeten, ungefär ½ dl i vardera 10 muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda muffinsen i 6 minuter. Gör ett hål i mitten av muffinsarna med en tesked och stick ner det röda hjärtat i hålet. Häll över resterande smet så att hjärtana göms. Grädda muffinsen i ytterligare 20 minuter. Låt svalna på ett galler.
Gör en liten fördjupning i varje muffins. Rör vaniljglass så det blir till mjukglass tillsammans med mosade jordgubbar och smaka ev av med koncentrerad jordgubbssaft, fläderblomssaft eller hallonsaft. Lägg glassen i en spritspåse och lägg den i frysen tills konsistensen är spritsbar. Spritsa glassen på toppen av muffinsarna och servera direkt.
Liknande recept
Liknande recept

Stjärn-Cupcakes

Cheesecake Muffins

Chokladcupcakes

Minicupcakes med Pepparkaksmousse

Summer S´mores cupcakes med rabarberkompott

Ufocupcakes
