
Våffeltårta
Ingredienser
Tillagning:
Värm våffeljärnet enligt din apparats manual.
Vispa smöret mjukt i en bunke med hjälp av elvisp. Tillsätt gradvis socker, kvarnad vanilj och salt och fortsätt vispa tills allt är väl blandat. Vispa ner äggen ett i taget i ca 1/2 minut för varje ägg på hög hastighet. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Tillsätt växelvis mjöl och mjölk i din äggsmet och fortsätt vispa på medelhög hastighet.
Ta ner våffeljärnets temperatur till medium och smörj järnet. Använd en matsked och skopa smet i våffeljärnet. Grädda våfflorna gyllenbruna. Låt våfflorna svalna individuellt på ett galler. Du behöver ca 6-7 våfflor för din tårta.
Skölj jordgubbarna. Halvera ca 10 jordgubbar. låt det gröna vara kvar. Tvätta även resterande jordgubbar och dela varje i kvartar eller åttondelar beroende på storlek. Vispa grädde med cream fix. Blanda mascarpone, citronsaft och vanilj från vanilla twistern i en separat skål tills du har en slät smet. Vänd försiktigt ner denna ostsmet i din vispade grädde.
Lägg en våffla på en tallrik och bred 2 matskedar fyllning på. Toppa med några jordgubbsbitar och kvarna lite vanilj över. Lägg på nästa våffla och tryck till försiktigt. Upprepa fyllningen även på denna våffla och så vidare. Avsluta med att bre på resterande mascarponefyllning på toppen av tårtan och dekorera med jordgubbshalvor och kvarnad vanilj.
Dekorera med några kvistar färsk mynta eller citronmellis
Liknande recept
Liknande recept

Bananbröd med ingefära

Långpannebröd

Scones med marinerade Jordgubbar och Vaniljcréme

Fruktbröd

Valnötsbröd
