
Valnötsbröd
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap och värm till 42 grader. Häll degvätskan i en bunke. Blanda ner alla torra ingredienser utom valnötterna. Knåda till en jämn och smidig deg, 15 min för hand, assistent 10 min.Lägg i de hela valnötterna mot slutet och se till att de knådas in i degen. Låt degen jäsa i bunken 45-60 minuter.
Forma bröden på lätt mjölat bord. Lägg dem i form eller på plåt. Låt jäsa i ytterligare 30-45 minuter och snitta ett mönster, ej för djupt.
Grädda först i 10 min på 225 grader sänk sedan till 175 grader och släng in 1 dl vatten på botten av ugnen, stäng luckan direkt och grädda ytterliggare 30-40 min. Detta för att brödet får en hårdare skorpa. Låt svalna på galler.
Liknande recept
Liknande recept

Bananbröd med ingefära

Scones med marinerade Jordgubbar och Vaniljcréme

Vörttekakor

Våffeltårta

Surdegsfrallor med snabb surdeg
