
Valnötsbrownie
cirka 24 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på seg och underbart god brownie som med sin tjocka glasyr skickar en rakt in in chokladhimmeln.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Smet
200 g
mörk chokad (alt. blockchoklad)
50 g
smör
2 st
ägg
2,5 dl
socker
1 tsk
1,5 dl
vetemjöl
1 krm
Dr. Oetker Bakpulver
Glasyr
250 g
kesella eller annan färskost
0,5 dl
creme fraiche
0,75 dl
kakao
1 msk
100 g
mörk chokad
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro. Tillsätt smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Blanda ned chokladen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och valnötter och vänd ned det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
2
Smörj och bröa en liten ugnsform, ca 20X25 cm. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara lite seg i mitten. Låt kakan svalna något innan glasyren breds på.
3
Blanda kesella, creme fraiche, kakao och vaniljsocker till en slät smet. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned den smälta chokladen under kraftig omrörning. Bred glasyren över kakan och dela den i fyrkanter.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Veganska kolarutor![]()

200 MinMellan
Veganska kolarutor
200 MinMellan
Veganska kolarutor
Himmelsk adventskaka![]()

60 MinMellan
Himmelsk adventskaka
60 MinMellan
Himmelsk adventskaka
Toscakaka![]()

60 MinMellan
Toscakaka
60 MinMellan
Toscakaka
Fruktkaka![]()

80 MinMellan
Fruktkaka
80 MinMellan
Fruktkaka
Stollen![]()

100 MinMellan
Stollen
100 MinMellan
Stollen
Vaniljkaka med citronglasyr![]()

75 MinMellan
Vaniljkaka med citronglasyr
75 MinMellan
Vaniljkaka med citronglasyr
Brownies med julens frukt![]()

40 MinMellan
Brownies med julens frukt
40 MinMellan
Brownies med julens frukt