
Vegansk vaniljpaj
8 bitar
Enkelt
150 minuter
Recept på ljuvlig paj som är enkel att göra och försvinnande god!
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Pajskal
200 g
Mariekex
125 g
margarin mjölkfritt
Vegansk vaniljkräm
1 dl
majsstärkelse
1 dl
strösocker
2 dl
vispgrädde växtbaserad
3 dl
mjölk växtbaserad
cirka 100 - 150 g
färska blåbär eller andra valfria bär
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
150 minuter
Pajskal
Mixa kexen till smulor.
Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna.
Tryck ut degen i en rund form (20 cm i diameter).
Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
1
Vegansk vaniljkräm
Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull.
Tillsätt grädden och mjölken under omrörning så inte majsstärkelsen klumpar sig.
Tillsätt vaniljpastan.
2
Koka upp vaniljkrämen under omrörning och låt den puttra tills den tjocknar.
Häll upp vaniljkrämen i en burk med lock och ställ in den i kylskåpet tills den blivit helt kall.
Bred ut vaniljkrämen i pajskalet och låt den sätta sig en stund i kylskåpet igen.
Dekorera med färska blåbär.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Hallonpaj![]()

60 MinEnkelt
Hallonpaj
60 MinEnkelt
Hallonpaj
Somrig bärkaka![]()

60 MinEnkelt
Somrig bärkaka
60 MinEnkelt
Somrig bärkaka
No Bake Påskcheesecake![]()

210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
Citroncheesecake![]()

40 MinEnkelt
Citroncheesecake
40 MinEnkelt
Citroncheesecake
Snabb cheesecake utan gelatin![]()

25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin
25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin
Rabarber- och jordgubbspaj![]()

60 MinEnkelt
Rabarber- och jordgubbspaj
60 MinEnkelt
Rabarber- och jordgubbspaj