
Viktorias Chokladtårta
Ingredienser
Tillagning:
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smör, kaffe och mjölk. Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och vänd ner det. Häll smeten i smord springform, 24 cm i diameter. Grädda kakan i 170 grader i cirka 45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar, tiden kan variera mellan olika ugnar.
Vispa samman alla ingredienser till chokladkrämen, använd gärna elvisp så krämen blir luftig.
Dela den avsvalnade kakan i två delar. Bred hälften av chokladkrämen på den ena delen och lägg ihop med nästa. Bred resten av chokladen över kakan. Ställ kakan i kylen en stund.
Kavla ut sockermassan tunt. Använd lite florsocker för att kavlen inte ska fastna. Det går även bra att kavla ut massan direkt på bakplåtspapper så är det lättare att täcka över tårtan.
Dekorera med ev. överbliven sockermassa och silverkulor eller annan dekoration.
Liknande recept
Liknande recept

Romantisk prinsesstårta

Himmelsk chokladkaka

Chokladtårta

Morotstårta med kristyrmorötter

Veganska glassbakelser med mirror glaze

Vit Prinsessdröm med rabarber
