Flag

Maränger I pastell

cirka 50 styck
Mellan
120 minuter
Recept på härligt pastellfärgade maränger doppade i strössel. Goda att äta som de är eller som tillbehör till glass.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
4 stäggvitor
2,5 dlströsocker
En nypasalt
1 tskcitronsaft
Efter behovDr. Oetker gelfärger blå , gul och röd, eller valfria kulörter
200 gvit choklad
cirka 5 - 7 mskSummer 4-mix eller annan valfri strössel

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker gelfärger blå  , gul och röd, eller valfria kulörter
Picture - Summer 4-mix  eller annan valfri strössel
1

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna och saltet styvt i en ren och torr bunke. Tillsätt gradvis socker och citronsaft. Dela äggsmeten i olika delar och färga med gelfärg. Börja med någon enstaka droppe färg och blanda då det inte behövs mycket färg för att skapa pastelltoner. Spritsa maränger med lite mellanrum emellan på en bakplåtspappersklädd plåt.

2

Grädda plåten i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Marängerna är färdiggräddade då de släpper lätt från pappret. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar tills den kallnat. Lossa marängerna från pappret. Smält vit choklad i micron eller gör ett vattenbad. Häll ut strössel i skålar. Doppa botten av marängerna i vit choklad och sedan i strössel. Låt stelna.

3

Förvara de färdiga marängerna i en lufttät burk med lock.