Flag

Pannkakstårta

cirka 12 bitar
Enkelt
60 minuter
Även om pannkakstårta är ganska starkt förknippat med sommar passar den utmärkt alla årstider.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Pannkakor (ca 20 st)
5 dlvetemjöl
1 tsksalt
12 dlmjölk
6 stägg medium
50 gsmör
Fyllning
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,5 dlmjölk kall
2 dlvispgrädde
1 Förp.Dr. Oetker Freeze-dried Strawberry

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
1

Blanda mjöl och salt i en stor bunke.

2

Häll ned hälften av mjölken till mjölet och vispa till en slät smet.

3

Vispa ner resterande mjölk och äggen.

4

Smält smöret i en stekpanna som står på medelvärme, och vispa ner smöret i smeten.

5

Stek tunna pannkakor av smeten, och låt dem svalna innan montering.

6

Vispa jordgubbsmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig.

7

Vispa grädden separat tills den blir fluffig och fast, blanda den då med jordgubbsmoussen.

8

Tillsätt ungefär 2/3 av Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb till jordgubbsmoussen.

9

Montera tårtan genom att varva pannkakor med tunna lager av jordgubbsmousse. Avsluta med ett tjockare lager jordgubbsmousse på toppen och dekorera med resterande Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb.