COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Adventsbröd

Recept på ett lättlagat och saftigt bröd som passar väldigt bra till jul.

1 Bröd

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Adventsbröd

Deg:

100 g smör mjukt
1 dl farinsocker
2 st ägg
2,5 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
2 dl kokosflingor
1 Förp. Korinter

Till formen:

omkring 10 - 20 g smör
omkring 2 - 3 msk vetemjöl

Garnering:

omkring 1 dl Cashewnötter

preparation

Förberedelse

1

Adventstbröd

Gör så här: Rör matfett och socker smidigt. Rör i äggen. Tillsätt övriga ingredienser. Häll upp smeten i en smord och mjölad form, 1, 5 - 2 liter. Strö på nötterna. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna i formen.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten