COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Apelsinkaka med överraskningshjärta

Recept på saftig apelsinkaka med fyllning av mandelmassa och kakao, toppad med vit chokladglasyr. Mandelmassan som formats till ett hjärta gör att en trevlig överraskning möter en när kakan skärs upp. Detta är en jättegod radiokaka som passar jättebra till hallonsaft.

Ca 15 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Apelsinkaka med överraskningshjärta

Sockerkaka:

180 g smör rumsvarmt
2 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 st apelsin rivet skal
En nypa salt
3 st ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Marsipanfyllning:

200 g mandelmassa
1 msk kakao
1 msk florsocker

Glasyr:

250 g vit choklad
¾ dl vispgrädde
ca 2 - 3 msk Love 4-mix
ca 2 - 3 msk Choco dekor 4-mix

Förberedelse

Förberedelse

1

Marsipanhjärta: Riv mandelmassan och blanda den med florsocker och kakao. Forma en rulle, ca 20 cm lång. Skär en skåra upptill på rullen med en kniv och runda till snittet så det formas ett hjärta. Vänd rullen och skapa en hjärtspets på undersidan.

2

Sockerkaka: Vispa smör, socker, vaniljsocker, apelsinskal och salt till en luftig massa. Rör i äggen ett och ett. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ned det i smeten. Häll hälften av smeten i en smord avlång form, ca 11 x 25 cm. Lägg ned hjärtat med spetsen nedåt i formen. Bred resten av smeten över hjärtat. Grädda i 180 grader i ca 50 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna.

3

Hacka chokladen. Koka upp grädden och vänd ned chokladbitarna. Rör om tills chokladen smält. Bred massan över kakan. Dekorera efter lust och fantasi. Vi har använt Dr. Oetker Love mix och Dr. Oetker Chocodekor på bilden.