Äppelbullar med brynt smör och vaniljkräm

Recept på klassiskt recept med ny spännande fyllning som gör bullarna både saftiga och ljuvligt goda!

cirka 35 - 40 styck

Lite träning krävs 150 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Äppelbullar med brynt smör och vaniljkräm

Vetedeg:

50 g jäst
1 st ägg
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 st ägg
0,5 tsk salt
150 g smör rumsvarmt
cirka 15 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smör brynt
2,5 msk kanel
0,5 dl strösocker
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dl mjölk
2 st äpplen medelstora svenska

Topping:

1 st ägg uppvispat
2 påsar Mandelspån rostade
Efter behov pärlsocker

preparation

Förberedelse

Vetedeg

Smula ner jästen i en degbunke. Värm upp mjölk och grädde till fingervarmt, 37 grader. Häll i degvätskan i bunken och rör om till jästen löst upp. Tillsätt strösocker, ägg, salt, rumsvarmt smör och ¾ av vetemjöl.
Arbeta degen på medelhastighet med hjälp av en köksassistent eller elvisp med degkrokar. Arbeta ner mer mjöl, lite i taget och arbeta degen i minst 10-15 min. Plasta bunken med plastfolie och lägg en bakduk över, låt jäsa i 45 min.

Fyllning

Bryn smöret tills det är bärnstensfärgat. Tillsätt kanel och strösocker, häll över i en skål och låt svalna. Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj av äpplena och riv på den grova sidan på ett rivjärn. Krama ur saften från äpplena. 
Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till cirka 1 cm tjock, rektangulär platta. Pensla på det brynta kanelsmöret, bred på vaniljkrämen och strö över rårivet äpple. Vik över ena deghalvan på mitten och skär i 2 cm breda remsor. Snurra och forma till snurror. Lägg antingen bullarna på en plåt med mellanrum eller i en långpanna nära varandra. Låt jäsa under bakduk i 45 min. Sätt ugnen på 210 grader varmluft.

Topping och gräddning

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över mandelspån och pärlsocker och grädda mitt i ugnen i cirka 8 min. Något längre om du göra bullarna i en långpanna. Låt svalna på ett galler.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: