COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde

10-12 bitar

omkring 10 - 12 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde

Tårtbotten:

4 st ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk kanel
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljaroma
0,5 tsk salt
5 st äpplen (skalade och hackade i småbitar)
2,5 dl Dr. Oetker Valnötskärnor

Topping:

3 dl vispgrädde
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
omkring 2 - 3 msk Golden Perlini

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sist ner vaniljarom, äpple och nötter.

2

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kallna.

3

Vispa grädde och vanilj och bred över kakan. Dekorera med Golden Perlini och äpple.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten