COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Äpplemuffins

Recept på lättlagade äppelmuffins som toppats med hackade hasselnötter.

omkring 12 - 16 styck

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Äpplemuffins

Muffinssmet:

200 g mjukt smör
1 dl socker
3 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
En nypa citronskal (från en citron)
3 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,75 dl mjölk
2 st äpplen (rivna, ca 3 dl)

Topping:

50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör socker och smör samman med vaniljsocker och citronskal. Vispa i ett ägg i taget och vispa tills du får en jämn smet. Sikta ned vetemjöl och bakpulver i smeten. Tillsätt sedan mjölk och de rivna äpplena. Fördela smeten i muffinsformarna och dekorera med hackade hasselnötter.

2

Grädda muffinsen i 200 grader i 20-25 minuter. Låt dem svalna på ett galler.