Flag

Aprikospaj

1 styck
Mellan
80 minuter
Recept på underbar paj som fylls med aprikoser, kesella och citron. Serveras helst ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Deg
2 dlvetemjöl
0,75 dlpotatismjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
150 gmjukt smör
1,5 dlsocker
2 stägg
Aprikosfyllning
250 gkesella
2 tskDr. Oetker Citronarom
0,5 dlsocker
1 mskpotatismjöl
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 burkaprikoser liten

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Citronarom
1

Gör så här

Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa smör och socker vitt och poröst.Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop till en deg.

2

Förbered fyllningen genom att blanda samman kesella, citronarom, socker, potatismjöl och vaniljsocker.Dela aprikoserna i små bitar. Tryck ut hälften av degen i en smord och bröad form (Ø 22-24 cm), helst med löstagbar kant. Lägg på aprikoser, fyllningen och täck med resten av degen.

3

Grädda kakan i botten av ugnen vid 160 grader i ca 45 minuter. Serveras ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.