COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Baileys Cupcakes

Recept på enkla men ack så goda chokladmuffins toppade med glasyr av smakerna baileys och ännu mer choklad.

omkring 12 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Baileys Cupcakes

:

150 g smör
150 g socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk kakao
3 st ägg
175 g vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
75 g hackad mörk choklad

Glasyr:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2 dl mjölk
0,5 dl baileys-likör
En nypa Chokladhjärtan

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör ihop rumstempererat smör, socker, vaniljsocker och kakao.Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Vänd i siktat vetemjöl och bakpulver i smeten.Tillsätt chokladen, och blanda väl. Fördela smeten i muffinsformarna, och baka dem i 160˚ C (varmluftsugn) i 20-25 min.Känn efter med en gaffel eller sticka, om muffinsen är klara.

2

Låt muffinsen svalna på galler.

3

Vispa samman tårtmousse, mjölk och Baileys. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Strö över chokladhjärtan och förvara kallt till servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten