Bärcheesecake med vit choklad

Recept på en underbar cheesecake toppad med frisk fruktgelé.

cirka 8 - 10 portioner

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Bärcheesecake med vit choklad

Botten:

200 g digestivekex
0,5 tsk kanel eller kardemumma
75 g smält smör

Fyllning:

3 st Gelatinblad
2 msk citronsaft
250 g kesella
200 g vit choklad
2 tsk matolja
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Garnering och gelé:

5 dl frysta röda bär
5 st Gelatinblad
3 dl vatten
1 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker samt extra bär till dekoration

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Klä en springform med bakplåtspapper.Smält smöret. Smula kexen och blanda med kanel/kardemumma och smör. Rör samman till en massa som trycks ut i botten på formen.Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i vatten 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i uppvärmd citronsaft. Låt blandningen svalna.Hacka chokladen och tillsätt olja Smält över vattenbad. Rör till en jämn smet. Vispa grädden.

2

Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i vatten 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i uppvärmd citronsaft. Låt blandningen svalna. Hacka chokladen och tillsätt olja Smält över vattenbad. Rör till en jämn smet. Vispa grädden.

3

Blötlägg gelatinbladen till frukgelén i kallt vatten ca 5 min, Koka upp 1 dl vatten, socker och vaniljsocker. Rör ned gelatinbladen i sockermassan. Tillsätt 2 dl kallt vatten och låt blandningen svalna. Det tar ca 30 minuter för blandningen att stelna lagom mycket. Lägg de frysta bären på cheesecaken. Bred på den lätt stelnade gelén över bären med en sked. Om gelén stelnat för mycket kan man värma upp den något igen. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet så att gelén stelnar helt.

4

Efter 3 timmar är cheesecaken klar. Förvara den kallt fram till servering. Lossa försiktigt springformen och lyft över kakan på ett serveringsfat med hjälp av bakplåtspappret. Dekorera med bär och ev citronmeliss.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: