COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Bärcheesecake med vit choklad

Recept på en underbar cheesecake toppad med frisk fruktgelé.

omkring 8 - 10 portioner

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Bärcheesecake med vit choklad

Botten:

200 g digestivekex
0,5 tsk kanel eller kardemumma
75 g smält smör

Fyllning:

3 st Gelatinblad
2 msk citronsaft
250 g kesella
200 g vit choklad
2 tsk matolja
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Garnering och gelé:

5 dl frysta röda bär
5 st Gelatinblad
3 dl vatten
1 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker samt extra bär till dekoration

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Klä en springform med bakplåtspapper.Smält smöret. Smula kexen och blanda med kanel/kardemumma och smör. Rör samman till en massa som trycks ut i botten på formen.Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i vatten 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i uppvärmd citronsaft. Låt blandningen svalna.Hacka chokladen och tillsätt olja Smält över vattenbad. Rör till en jämn smet. Vispa grädden.

2

Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i vatten 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i uppvärmd citronsaft. Låt blandningen svalna. Hacka chokladen och tillsätt olja Smält över vattenbad. Rör till en jämn smet. Vispa grädden.

3

Blötlägg gelatinbladen till frukgelén i kallt vatten ca 5 min, Koka upp 1 dl vatten, socker och vaniljsocker. Rör ned gelatinbladen i sockermassan. Tillsätt 2 dl kallt vatten och låt blandningen svalna. Det tar ca 30 minuter för blandningen att stelna lagom mycket. Lägg de frysta bären på cheesecaken. Bred på den lätt stelnade gelén över bären med en sked. Om gelén stelnat för mycket kan man värma upp den något igen. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet så att gelén stelnar helt.

4

Efter 3 timmar är cheesecaken klar. Förvara den kallt fram till servering. Lossa försiktigt springformen och lyft över kakan på ett serveringsfat med hjälp av bakplåtspappret. Dekorera med bär och ev citronmeliss.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten