Flag

Bilbanetårta

cirka 20 portioner
Mellan
100 minuter
ca 20 portioner
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

250 gsmör
4 mskkakao
3,5 dlsocker
4 stägg
2 mskDr. Oetker Vaniljsocker
4 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 dlmjölk
Glasyr och dekoration
3,5 dlflorsocker
2 mskkakao
2 - 3 mskkokande vatten
50 gmjukt smör
2 dlflorsocker
0,5 tskDr. Oetker Hushållsfärg grön
1 - 2 mskmjölk
1 stDekorationsglasyr Efter behov
Efter behovgodisbilar

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg grön
1

Gör så här

Smörj och bröa 2 springformar, 22 cm i diameter.Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en gryta och tillsätt kakao. Vispa ägg, socker och vaniljsocker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggmassan. Tillsätt kakaosmör och mjölk. Fördela smeten i springformarna och grädda i 30-35 minuter. Känn med sticka att kakorna är klara. Låt svalna på ugnsgaller.

2

Rör samman 3.5 dl florsocker, kakao och kokande vatten till glasyren. Rör till en slät konsistens.

3

Skär en inåtböjd kant på ena kakan så kakorna går att lägga ihop som en åtta. Täck kakorna med glasyren. Rita ut en vägbana med hjälp av dekorationsglasyr.

4

Blanda smör, florsocker, hushållsfärg och mjölk. Vispa med elvisp tills blandningen blir lätt och luftig. Lägg två "gräsplaner" i mitten av kakan.. Dekorera med småbilar och fäst en flagga i tårtan.