COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Blåbärsambrosia

En Ambrosiatårta ska ju egentligen ätas med kanderade apelsinskal, men vi tycker att detta recept med blåbär är mycket godare….

12 bitar

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blåbärsambrosia

125 g smör
2 st ägg
1 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Dekoration:

3 dl florsocker
2 msk vatten
ca 3 msk Naturlig dekoration Blåbär

Förberedelse

Förberedelse

1

Smörj och bröa en rund form, ca 25 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned det i smeten tillsammans med smöret. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, 20-25 minuter. Låt kakan svalna.

2

Blanda florsocker och vatten. Bred glasyren över kakan och strö på blåbären.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten