COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Blåbärspannacotta

Recept på en dessert som både är vacker att se på och smakar ljuvligt!

8 styck

Lite träning krävs 200 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blåbärspannacotta

1 ½ st Gelatinblad
150 g färska eller frysta blåbär
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
½ tsk Vaniljtwister

Vit chokladganache:

200 g hackad vit choklad
1 dl vispgrädde

Dekoration:

8 st färska blåbär
Efter behov Dr. Oetker Frystorkade jordgubbar
Efter behov Citronmellis
16 st Chokladlöv

Förberedelse

Förberedelse

1

Pannacotta

Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde, strösocker och vanilj. Låt blandningen koka upp och sjud på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen och passera blåbärsgrädden genom en finmaskig sil. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omröring i den varma blåbärsgrädden. Fördela i 8 st små snapsglas (gärna av plast). Ställ i kylen 3 timmar tills pannacottan stelnat.

2

Vit chokladganache

Koka upp vispgrädden, häll över den hackade chokladen och rör tills all choklad har smält. Mortla de frystorkade jordgubbarna för att de ska bli ett finare pulver. Lossa försiktigt pannacottan ur sina glas och stjälp upp på tallrik. Dekorera med vit chokladganache, blåbär, citronmellis, chokladlöv och pulver av frystorkade jordgubbar.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten