COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Blåbärsrulltårta

recipe-Blåbärsrulltårta

Recept på hembakt rulltårta med en somrig fyllning ab blåbär, vispgrädde och crème fraiche.

omkring 10 bitar

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blåbärsrulltårta

Botten:

3 st ägg
150 g socker
60 g vetemjöl
60 g potatismjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

250 g färska eller frysta blåbär
125 g farinsocker
1 tsk mald ingefära eller riven, frivilligt eller riven, frivilligt
3 st Gelatinblad
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3 msk florsocker
½ tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 250 grader varmluft. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 min med en elvisp). Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.

2

Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

3

Fyllning

Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Häll blåbär, farinsocker och ingefära i en kastrull, och låt koka upp. Krama ur gelatinbladen och rör ner i blåbärspurren. Låt detta svalna lite. Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. Vänd försiktigt ner blåbärspurren i krämen. Bred blåbärsfyllningen på kakan. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering. Skär upp i lagom bitar vid servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten