COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Blåbärsscones med kardemumma

Recept på ljuvliga och hembakta scones. Servera gärna med lite vispad grädde, färskost, lemon curd..

12 styck

Lyckas lätt 30 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blåbärsscones med kardemumma

4 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
½ tsk salt
¾ dl socker
50 g smör
2 dl vispgrädde
2 tsk apelsinskal
½ tsk kardemumma
ca 125 g färska eller frysta blåbär
1 st ägg till pensling till pensling

Förberedelse

Förberedelse

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Skär det kypskåpskalla smöret i bitar och nyp ihop med mjölblandningen. Tillsätt grädde, apelsinskal, kardemumma och blåbär. Blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen till en tjock platta på ett mjölat bakbord. Tryck ut rundlar av degen. Pensla rundlarna med ett uppvispat ägg. Grädda sconesen i 250 grader ca 10 minuter. Kontrollera gräddningen efter 7 minuter. Botten ska ha en gyllenbrun färg när sconesen är klara. Servera sconesen med vispad grädde eller färskost.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten