COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Blåbärspaj med vaniljkräm

Recept på en underbar blåbärspaj med vaniljfyllning. Pajen blir allra bäst med färska bär, variera efter säsong.

omkring 10 bitar

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blåbärspaj med vaniljkräm

Skal:

2,5 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,66 dl strösocker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g smör
1 msk vatten

Fyllning:

0,5 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
250 g färska blåbär
3 dl mjölk

preparation

Förberedelse

1

Förberedelser

Smörj en pajform med löstagbar botten (35x11cm). Det går också bra med en rund form (Ø 24 cm). Värm ugnen till  180 °C över- och undervärme.

2

Deg

Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt övriga ingredienser för degen och mixa först på låg hastighet för att sedan öka gradvis till högsta. 
Kavla degen tunt mellan två bakplåtspapper. 
Lyft över degen i pajformen och skär bort eventuellt överflöd.  
Nagga botten med gaffel. 
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.

3

Fyllning

Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) i 3 dl mjölk till en tjock kräm enligt anvisningarna på påsen. 
Fördela vaniljkrämen i pajskalet. Toppa med bär. 
Lyft ut kakan ur formen innan servering.  

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten