COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Blåbärssnittar

Recept på goda blåbärssnittar. Perfekt småkaka att ha hemma på sommaren när oväntat besök dyker upp.

omkring 16 portioner

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blåbärssnittar

:

3 dl vetemjöl
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g Dr. Oetker Mandel skållad
1 dl socker
150 g mjukt smör
0,5 dl vatten
1 dl blåbärssylt
1 dl färska eller frysta blåbär

Dekoration:

2 dl florsocker
0,5 - 1 msk varmt vatten
omkring 1 - 2 krm Dr. Oetker Hushållsfärg röd
omkring 1 - 2 krm Dr. Oetker Hushållsfärg blå
omkring 1 - 2 msk Dekorationspärlor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Kör mandeln i matberedare eller mal den i en mandelkvarn. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Tillsätt mandel och socker. Fördela smöret i blandningen. Tillsätt vattnet och blanda snabbt samman till en deg.

2

Låt degen vila ca 30 minuter i kylen.

3

Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till en rektangel (ca 20X50 cm) på mjölat bakbord. Lägg över degen på bakplåtspapper. Bred blåbärssylten på halva degen och strö blåbär över. Täck med andra halvan av degen.

4

Lägg pappret på en bakplåt och grädda i 20 - 25 minuter. Låt svalna.

5

Blanda florsocker med en lika delar röd och blå hushållsfärg. Prova dig fram, 1-2 kryddmått ungefär blir lagom lila färg. Tillsätt hett vatten så det blir en slät smet. Blir smeten för lös kan extra florsocker tillsättas. Bred glasyren över kakan och dekorera med valfritt dekorationsströssel.