Flag

Blommig marsipantårta

cirka 12 - 14 portioner
Mellan
80 minuter
Recept på söt marsipantårta med smakerna dajm, hallon och vanilj gömt under locket.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

3 stsockerkakstårtbottnar
Fyllning 1
4 dlvaniljyoghurt
2 dlhallonsylt eller 2 dl valfri kräm
1 Förp.Snabbgelatinmix
Fyllning 2
1 dlvispgrädde
1 stDubbeldaim
Garnering
3 dlvispgrädde
cirka 400 gmarsipan
Efter behovKristyr vit
1 stPyntgelé röd efter behov
cirka 1 - 2 mskDekorationsblommor efter behov
cirka 1 - 2 mskNonpareille efter behov

Visa produkter

1

Gör så här

Vispa ned snabbgelatin i krämen. Tillsätt youghurt och ställ svalt till det är dags att lägga ihop tårtan.Vispa all grädden, även till garneringen, grovkrossa dajm och blanda med lite av grädden.

2

Varva fyllningarna på tårtbottnarna och lägg ihop dem. Lägg den hårt vispade grädden på toppen och bred ut till en jämn kupol, det ska även räcka till att täcka kanterna runt om.

3

Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö ut lite på bänken. Kavla ut marsipanen till en rundel ca 2 mm tjock. Lägg den försiktigt på tårtan och släta till med torra händer.

4

Garnera efter fantasin med kristyr, pyntgelé och rikligt med strössel.

5

Tips: För fin yta på marsipanen, putsa lätt med torr kökshandduk innan den läggs på tårtan!