COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Blommig marsipantårta

Recept på söt marsipantårta med smakerna dajm, hallon och vanilj gömt under locket.

omkring 12 - 14 portioner

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blommig marsipantårta

:

3 st sockerkakstårtbottnar

Fyllning 1:

4 dl vaniljyoghurt
2 dl hallonsylt eller 2 dl valfri kräm
1 Förp. Snabbgelatinmix

Fyllning 2:

1 dl vispgrädde
1 st Dubbeldaim

Garnering:

3 dl vispgrädde
omkring 400 g marsipan
Efter behov Kristyr vit
1 st Pyntgelé röd efter behov
omkring 1 - 2 msk Dekorationsblommor efter behov
omkring 1 - 2 msk Nonpareille efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa ned snabbgelatin i krämen. Tillsätt youghurt och ställ svalt till det är dags att lägga ihop tårtan.Vispa all grädden, även till garneringen, grovkrossa dajm och blanda med lite av grädden.

2

Varva fyllningarna på tårtbottnarna och lägg ihop dem. Lägg den hårt vispade grädden på toppen och bred ut till en jämn kupol, det ska även räcka till att täcka kanterna runt om.

3

Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö ut lite på bänken. Kavla ut marsipanen till en rundel ca 2 mm tjock. Lägg den försiktigt på tårtan och släta till med torra händer.

4

Garnera efter fantasin med kristyr, pyntgelé och rikligt med strössel.

5

Tips: För fin yta på marsipanen, putsa lätt med torr kökshandduk innan den läggs på tårtan!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten