COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Blommig morotskaka

Recept på saftig morotskaka som bakas I långpanna.

omkring 20 portioner

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blommig morotskaka

Smet:

2,5 dl matolja
3,5 dl socker
4 dl rivna morötter
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen muskot
1 tsk kanel

Garnering:

omkring 1 - 2 msk Dekorationsblommor

Glasyr:

3 dl florsocker
0,5 msk apelsinsaft

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa socker och olja vitt och poröst. Tillsätt rivna morötter och blanda ner ett ägg i taget. Blanda mjöl med bakpulver, bikarbonat och kryddor och rör ner i smeten.

2

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 25x30 cm. Grädda i 200º C ca 25 min. Känn med sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna.

3

Tillred glasyren genom att röra ut florsockret med apelsinsaften, några droppar i taget. Bred glasyren över kakan och dekorera med blommor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten