COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Blomstercupcakes

Recept på söta cupcakes med krämig frosting med smak av vanilj.

omkring 12 - 15 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Blomstercupcakes

Cupcake:

175 g mjukt smör
2,5 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1,5 dl mjölk

Frosting:

4 dl florsocker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
80 g mjukt smör
1,5 msk mjölk
omkring 1 - 2 krm Dr. Oetker Hushållsfärg röd efter behov
omkring 12 - 15 st Sockerrosor och blad

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget. Sikta eller blanda noggrannt mjöl, salt och bakpulver. Vänd försiktigt ned det i smeten, omväxlande med mjölken.

2

Grädda mitt i ugnen i 200 grader, i 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna.

3

Frosting: Blanda florsocker, vaniljarom och smör i en skål. Vispa till en slät smet. Tillsätt hushållsfärg tills smeten blir rosa. Tillsätt mjölken och vispa smeten lätt och luftig. Bred frostingen på de avsvalnade muffinsen och dekorera med sockerrosor eller andra blommor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten