COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Browniebakelser med Jordgubbsmousse

Recept på kladdiga browniebakelser, som sen toppas med fluffig jordgubbsmousse.

omkring 12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Browniebakelser med Jordgubbsmousse

Browniebakelser med Jordgubbsmousse:

125 g smör
125 g mörk chokad
2 st ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,5 dl mjölk
Efter behov Dekorationsblommor

preparation

Förberedelse

1

Tillagning

Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Blanda ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och häll smeten i en smord springform, ca 22 cm i diameter.

2

Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakan är klar. Den får gärna vara lite lös i mitten, den eftergräddas när man tagit ut den ur ugnen. Låt kakan svalna och skär sedan upp den 12 bitar.

3

Mousse

Blanda Tårtmousse och mjölk i en bunke och vispa först på låg, därefter på hög hastighet tills moussen blivit tjock och fluffig. Häll moussen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut den på browniebitarna. Har man ingen sprits går det även bra att skeda ut moussen på brownie-bitarna. Dekorera med blommor eller efter egen lust och fantasi.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten