COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Brownies med julens frukt

Recept på brownies som fyllls med massor av frukt, och passer perfekt på dessertbordet till jul.

18 - 20 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Brownies med julens frukt

Ingredienser:

200 g mörk chokad
4 dl farinsocker
250 g mjukt smör
4 st ägg
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
0,5 tsk kardemumma
1 Förp. Korinter (75 gram)
100 g Dr. Oetker Cocktailbär röda (1 ask)
100 g Dr. Oetker Apelsinskal (1 ask)
1 dl apelsinjuice
1 påse Dr. Oetker Valnötskärnor (50 gram)

Dekoration:

4 dl florsocker
1 - 2 msk vatten
Efter behov Silverpärlor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör samman farin och smör i en skål. Vispa ned äggen, ett i taget. Blanda samman vetemjöl, kakao, bikarbonat och kardemumma. Sikta eller rör försiktigt ned det i smeten.

2

Koka upp apelsinjuicen och blanda med korinter, cocktailbär och apelsinskal.

3

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ned fruktblandning, choklad och valnötter. Fördela smeten i muffinsformar, fyllda till ca 2/3. Använd gärna muffinsplåt och ställ formarna i en eller två sådana.

4

Grädda i 20 - 25 minuter i 175 grader. Muffinsen ska vara aningens kladdiga när de tas ut ur ugnen.

5

Låt kakorna svalna innan de vänds upp och ned och muffinsformen tas bort.

6

Blanda florsocker med vatten till en glasyr och täck kakorna med den. Dekorera med snöflingor och silverpärlor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten