COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Carrot Cupcakes

Recept på saftiga morotsmuffins med söt dekoration.

omkring 12 - 15 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Carrot Cupcakes

Muffinssmet:

omkring 100 g rivna morötter (2 mellanstora morötter)
75 g smör
1 dl strösocker
1 tsk kanel , malen
2 st ägg
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade

Topping:

400 g färskost (Philadelphia)
1 dl florsocker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
omkring 1 krm Dr. Oetker Hushållsfärg röd
omkring 2 krm Dr. Oetker Hushållsfärg gul

Dekoration:

omkring 20 - 100 g marsipan , dekorera med marsipanfigurer eller valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Skala och riv morötterna. Rör smör och söcker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten. Tillsätt morötter och hasselnötter. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till ca 2/3. Grädda i 180 grader ca 20 minuter. Låt svalna.

2

Blanda färskost, socker, vaniljsocker och hushållsfärg. Prova dig fram med röd och gul huhållsfärg för önskad orange nyans på smeten. Dekorera med marsipanfigurer eller valfritt strössel. Förvara i kylskåp fram till servering.