Cheesecake med päron och lime

Recept på en härlig cheesecake med läcker, crunchy pistagebotten och en frisk smak av päron och lime.

cirka 10 - 12 portioner

Lite träning krävs 240 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Cheesecake med päron och lime

Botten:

180 g digestivekex eller andra havrekex
50 g pistagenötter osaltade
120 g smör

Päronpure:

5 st Gelatinblad
3 st päron
20 g rårörsocker
0,5 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
0,5 tsk Dr. Oetker Citronarom

Cream cheese fyllning:

2 tsk Dr. Oetker Citronarom
500 g philadelphiaost eller annan cream cheese
150 g grekisk yoghurt
150 g rårörsocker
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge

Limegelé:

4 st Gelatinblad
cirka 3 st lime totalt 1 dl limesaft
60 g rårörsocker
cirka 2 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg grön

Dekoration:

Efter behov pistagenötter
Efter behov Citronmellis

preparation

Förberedelse

1

Kexbotten

Mixa kexen fint och lägg i en skål. Hacka pistagenötterna fint och blanda med kexen. Smält smöret och blanda ordentligt med nötter och kex. Klä botten av en springform (ø 22 cm) med bakplåtspapper och lägg kakplast/bakplåtspapper runt kanten. 
Fördela kexblandningen i formen och tryck ut den till ett jämnt lager. 
Ställ formen i kylskåp.

2

Päronpuré

Blötlägg gelatinbladen. Skala päronen och skär dem i tärningar och lägg i en kastrull tillsammans med rörsocker, vaniljpasta och citronarom. Låt det koka upp och sjuda i 10-15 minuter, tills päronen är helt mjuka. 
Mixa päronen till en jämn och fin puré med hjälp av en stavmixer. Krama ut vattnet från gelatinbladen och låt dem lösas upp helt i den varma päronpurén. Låt purén svalna till rumstemperatur.

3

Cream cheesefyllning

Vispa alla ingredienserna grundligt samman i en skål. Vänd ned den fingervarma päronpurén försiktigt i cream cheesen. Häll krämen över kexbotten och jämna ut den med en slickepott. 
Ställ kakan i kylskåpet i minst 3 timmar.

4

Limegelé

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm försiktigt upp limesaft och rörsocker i en liten kastrull tills sockret har löst sig. Ta kastrullen av värmen. Krama ur gelatinbladen och lös gelatinet helt i den varma limesaften. Låt saften svalna av till nästan rumstemperatur och tillsätt grön hushållsfärg. 
Häll den flytande gelén försiktigt över cheesecaken och ställ tillbaka den i kylskåpet i ytterligare ca. 30 minuter, eller tills gelén har satt sig helt.

5

Dekoration

Lösgör kakan från formen och ta försiktigt loss plasten/bakplåtspappret. Dekorera toppen av kakan med grovhackade pistagenötter och lite citronmeliss.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: