COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Cheesecake med vit choklad och citron

Recept på en len cheesecake med de förtrollande smakerna av vit choklad och frisk citron.

10 - 12 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Cheesecake med vit choklad och citron

Botten:

300 g digestivekex
100 g smält smör
1 tsk kanel

Fyllning:

3 tsk Gelatinpulver
3 msk vatten
200 g philadelphiaost
2 dl turkisk youghurt
2 dl florsocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
200 g vit choklad
2 st citroner (skal och saft)
3 dl vispgrädde

Dekoration:

ca 2 - 3 dl vispad grädde och chokladstjärnor eller annan valfri dekoration

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Bred ut massan i en springform klädd med bakplåtspapper. Grädda botten i ca 10 minuter och låt svalna.

2

Blanda gelatinpulver och vatten och låt svälla i minst 5 minuter. Vispa grädden.

3

Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vanilj. Smält försiktigt hackad vit choklad, i mikro eller över vattenbad och blanda ned den.

4

Värm citronsaften och blanda den med gelatinpulvret. Rör om tills gelatinet löst sig. Vispa samman gelatin och färskostsmet. Vänd försiktigt ner den vispade grädden.

5

Häll smeten över botten och täck med plastfilm eller aluminiumfolie. Ställ kakan i kylen, gärna över natten men minst 5 timmar. Dekorera som på bilden eller efter egen lust och fantasi. På bilden har vi använt dekorationsstjärnor och vispad grädde.