COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Cheesecake Muffins

I detta recept får du två i ett, en saftig muffins som toppas med härlig cheesecakefrosting! Kan det bli bättre?

omkring 12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Cheesecake Muffins

Ingredienser:

2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
50 g mjukt smör
1,5 dl mjölk
1 st ägg
omkring 12 st färska jordgubbar

Creamcheese icing:

3 dl florsocker
75 g smör
100 g färskost ( Philadelphia eller mascarpone)
omkring 2 - 3 st digestivekex
omkring 2 - 3 st färska jordgubbar till dekoration

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Smula ner smöret och rör samman. Tillsätt hälften av mjölken och rör tills degen är klumpfri. Vispa samman resten av mjölken med ägg och vänd ner i smeten. Blanda väl.Skär jordgubbarna i små bitar och lägg i muffinsformar. Häll över smeten och grädda kakorna i 175˚ C i 20-25 min.

2

Låt muffinsen kallna på plåt under bakduk.

3

Rör samman smör och florsocker till glasyren. Tillsätt färskost och vispa lätt och luftige, helst med elvisp ca 5 minuter. Bred glasyren över muffinsen (använd gärna tyll och spritspåse). Dekorera med smulat digestivekex och jordgubbsskiva.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten