Flag

Cheesecake Muffins

cirka 12 styck
Mellan
60 minuter
I detta recept får du två i ett, en saftig muffins som toppas med härlig cheesecakefrosting! Kan det bli bättre?
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
2 dlvetemjöl
2 dlsocker
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1,5 tskDr. Oetker Bakpulver
50 gmjukt smör
1,5 dlmjölk
1 stägg
cirka 12 stfärska jordgubbar
Creamcheese icing
3 dlflorsocker
75 gsmör
100 gfärskost ( Philadelphia eller mascarpone)
cirka 2 - 3 stdigestivekex
cirka 2 - 3 stfärska jordgubbar till dekoration

Visa produkter

1

Gör så här

Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Smula ner smöret och rör samman. Tillsätt hälften av mjölken och rör tills degen är klumpfri. Vispa samman resten av mjölken med ägg och vänd ner i smeten. Blanda väl.Skär jordgubbarna i små bitar och lägg i muffinsformar. Häll över smeten och grädda kakorna i 175˚ C i 20-25 min.

2

Låt muffinsen kallna på plåt under bakduk.

3

Rör samman smör och florsocker till glasyren. Tillsätt färskost och vispa lätt och luftige, helst med elvisp ca 5 minuter. Bred glasyren över muffinsen (använd gärna tyll och spritspåse). Dekorera med smulat digestivekex och jordgubbsskiva.