COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Cheesecake New York Style

En klassisk cheesecake passar lika bra till vardags som till fest. Detta recept är enkelt att att variera genom att byta ut smaksättare eller topping.

Ca 10 - 12 bitar

Lite träning krävs 75 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Cheesecake New York Style

Botten:

150 g mjukt smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
1 st ägg

Fyllning:

500 g kvarg eller kesella
400 g färskost
4 st ägg
1 ½ dl socker
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
1 ½ dl potatismjöl
100 g vit choklad
1 st citron (rivet skal)

Topping:

1 ½ dl kolasås
100 g färska blåbär
Efter behov Dr. Oetker Black & Gold strösselmix eller annan dekorationsströssel

Förberedelse

Förberedelse

1

Botten:

Blanda socker och det mjuka smöret. Tillsätt ägget under vispning. Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljpasta. Rör ihop till en smidig deg. Fördela degen i en springform med löstagbara kanter, i botten och längs med nederdelen av kanterna.

2

Fyllning:

Smält chokladen i en skål i micron eller över vattenbad. Blanda alla ingredienserna för fyllningen. Tillsätt den smälta chokladen under vispning. Fördela fyllningen över botten.

3

Grädda cheesecaken i 175 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna och dekorera med kolasås, bär och guldströssel.