COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chocorom Muffins

Recept på smaskiga muffins med smak av rom. Serveras med en klick grädde.

omkring 12 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chocorom Muffins

Ingredienser:

100 g smör
150 g mörk chokad
2 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 st ägg
1 dl kaffe (starkt)
1 tsk Dr. Oetker Romarom
3 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 tsk Dr. Oetker Bikarbonat

Garnering:

10 - 50 g mörk choklad efter behov
omkring 1 dl vispad grädde efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt avsvalnat kaffe och romarom. Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat och vänd ned i smeten. Tillsätt chokladsmöret och rör om försiktigt.

2

Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader cirka 20 minuter. Känn med sticka att muffinsen är klara, gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar.

3

Låt muffinsen svalna under bakduk. Innan servering, dekorera muffinsen med vispad grädde och hackad choklad.