COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Chokladbollstårta Nyckelpiga

En tårta som garanterat går hem på barnkalaset är denna ljuvliga chokladbollstårta dekorerad som en nyckelpiga. Tårtan är lätt att göra och kan med fördel förberedas dagen innan.

omkring 8 - 10 portioner

Lyckas lätt 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladbollstårta Nyckelpiga

Tårta:

300 g smör
2 ¾ dl strösocker
9 dl havregryn
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 ½ dl kakao
6 msk kaffe kallt kallt

Dekoration:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2 ½ dl mjölk kall kall
Efter behov kokosflingor
ca 1 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg röd
Efter behov Dr Oetker Chocoströssel på tårtan har vi använt strössel från vår Choco dekor 4-mix på tårtan har vi använt strössel från vår Choco dekor 4-mix
Efter behov Kristyr vit
ca 15 st Chokladhjärtan
ca 1 tsk Minipearls 4-mix efter tycke och smak efter tycke och smak

Förberedelse

Förberedelse

1

Blanda alla ingredienserna till tårtan till en jämn massa.

2

Klä in en skål (ca 1,5 l) med plastfolie. Lägg massan i skålen och tryck ut den jämnt. Målbilden är en halv boll. Ställ skålen i kylen någon timma så att massan stelnar.

3

Vispa tårtmoussen enligt anvisningarna på förpackning.

4

Färga kokosflingorna röda med lite röd hushållsfärg.

5

Ta ut skålen ur kylen. Stjälp upp den halva chokladbollen på ett tårtfat. Bred ett tunt lager med chokladmousse över hela tårtan.

6

Strö färgat kokos över tårtan. Dekorera ansikte och mellanrummet mellan vingarna med chocoströssel.

7

Rita mun, ögon och antenner med kristyr och gör pupiller av chokladhjärtan. Placera ut chokladhjärtan som prickar på nyckelpigans rygg. Dekorera eventuellt med dekorationspärlor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten