Flag

Chokladbomb

cirka 10 bitar
Mellan
90 minuter
Recept på en riktig lyxtårta för chokladälskaren.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbottnar
4 stägg
2 dlsocker
1 dlpotatismjöl
1 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
3 mskkakao
1 mskDr. Oetker Bakpulver
Fyllning
1 burkkondenserad mjölk (Kondenserad mjölk/Dulce de Leche = kolacremé)
2 dlaprikosmarmelad /aprikoskräm
Färskosttäcke
300 gfärskost
2 dlflorsocker
1 dlMörk sirap
1 dlkakao
Dekoration
1 stKakaorosor och blad
1 stChokladhjärtan
Efter behovDr. Oetker Black & Gold strösselmix

Visa produkter

Picture - Kakaorosor och blad
Picture - Chokladhjärtan
Picture - Dr. Oetker Black & Gold strösselmix
1

Tårtbottnar

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke. Blanda gärna med visp eller gaffel för att allt ska blandas ordentligt. Vänd ner mjölblandningen i ägg-& sockerblandningen och rör om.

2

Smörj och bröa runda formar i två olika storlekar. (24 cm i diameter och 16 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40-45 minuter. När tårtbottnarna svalnat, skär dem i tre lager vardera.

3

Fyllning

Varva chokladbottnarna med vartannat lager kolacremé och vartannat lager aprikoskräm.

4

Täcke

Blanda allt i en bunke och vispa ihop till en slät chokladcremé. Bred chokladcremé på tårtorna och sätt den lilla ovanpå den stora. Spritsa valfri garnering, använd gärna en stjärntyll för fint mönster. Garnera med Dr. Oetker chokladblommor, hjärtan och strössel.